Tüntetést hirdetettek a Google budapesti irodája elé, mivel a gyerekpornó-botrány után ismét törölték a Pesti Srácok videómegosztóját

2020. február 15. 12:43 - szerző: 168 Óra

A Hír TV esti műsorában panaszkodott péntek este Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője, hogy a Google/YouTube letiltotta újabb videós csatornájukat is, amit az előző, egy pedofil videórészlet miatt lekapcsolt csatornájuk helyett indítottak - írta a 444.hu.

Huth egyúttal bejelentette: csütörtökre tüntetést szerveznek a Google magyarországi képviselete elé az Árpád fejedelem útjára,

„lázadás a kibersztálinizmus ellen” címszóval, hogy „felfogják ezek a tech-cégek, hogy azért mégis az Európai Unióban vagyunk, és vonatkoznak rájuk Magyarország alaptörvényei, tessék ennek megfelelni, és nem torzítani a szólásszabadságot és a versenyjogokat.

Mint ismert, a Youtube egy feltöltött, de nem publikált gyerekpornórészlet miatt mindenestül letörölte a Pesti Srácok csatornáját és évek alatt publikált videoanyagait, ami komoly felzúdulást okozott a kormánypárti sajtóban.

A YouTube péntek este közleményben reagált a céget ért kritikákra. Ebben kiemelték: „A YouTube zéró toleranciát gyakorol minden olyan tartalommal szemben, amely a gyermekeket szexuálisan kizsákmányolja vagy kihasználja. Egyértelmű irányelveink vannak az ilyen tartalmakkal szemben, minél gyorsabban eltávolítjuk azokat, valamint jelentjük a hatóságoknak, a kapcsolódó csatornát pedig azonnal töröljük.”