Iratokat néztek át egy betörés alatt a budaörsi szakrendelőben, Wittinghof Tamás polgármester szerint rájuk szállt a Fidesz-média

2020. január 23., 08:10

Szerző:

Egyre nyilvánvalóbb, hogy szervezett és törvénytelen akciókkal akarják ellehetetleníteni a város egészségügyi intézményét

– írja szerdai Facebook-posztjában Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, amit a 24.hu vett észre.

„Ma felhívott a NER-hez tartozó Ripost “újságírója”, aki Forgács Ágnesként mutatkozott be. Kiderült, ő az, akivel kapcsolatban az intézet vezetője ma arról tájékoztatott, hogy valaki tegnap a ráccsal, zárral lezárt tetőtéri részre törvénytelenül behatolva fényképeket készített egy iratokat tartalmazó szekrényről. Kérdés, benyúlt-e a szekrényekbe is? Az intézet minden esetre feljelentést tesz, többek között betörés miatt”

– áll a bejegyzésben.

A újságíró azt próbálta bemagyarázni Wittinghoff Tamásnak, hogy szabálytalanul őrzi a budaörsi egészségügyi központ a betegek adatait.

„Nyilván ez a koncepció, amit most majd vádként fognak tálalni. Érdekes, hogy még ma, bejelentésre, az adatvédelmi hatóság is kiszállt az intézménybe, s persze csak a tényeket tudták rögzíteni. Azaz, hogy elzárt területen szívességből egy családorvos iratait tárolják. Vagyis nem hozzáférhető helyen, nem az intézet adatait”

– magyarázta a politikus.

Wittinghoff Tamásban egyre erősödik a gyanú, miként történhetett decemberben, hogy egy olyan műtétnél, amelyből az elmúlt években tízezer műtétre 2, azaz 0.02 százalék szövődmény esett, egy nap 12 volt úgy, hogy senki nem érti, nem tudja az okát.

„Tudjuk, hogy sokaknak szúrja a szemét egy jól működő ellátó a mai egészségügyi körülmények között. És sokan szeretnék is megszerezni a privatizált intézményt. Politikailag meg sokan szeretnék lejáratni. Mi lesz még itt?”

– zárta a posztot.