A koronavírus még nem, de a belőle hasznot húzó telefonos csalók már megjelentek Magyarországon

2020. február 12., 17:48

Szerző:

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől Magyarországon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

A hívások során egy gépinek tűnő hang a WHO nevében tájékoztat az új koronavírusról, egyben felkínálja, hogy a készülék 1-es gombjának megnyomásával bizonyos összeg ellenében megrendelhető egy „megfelelő védettséget nyújtó maszk- és fertőtlenítőszer” csomag.

Az ügyben eddig két bejelentés érkezett, ezekkel kapcsolatban csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a WHO nem végez termékárusítást sem telefonon, sem más formában.

A korona vírussal kapcsolatban felmerült kérdések esetén keresse fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldalát, esetleg hívja a 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456 ingyenes telefonszámok valamelyikét.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.