Elgázolt a vonat egy férfit Hajdúhadháznál, a testvérei hat nap múlva is ott találták a maradványait a sínek között

2020. január 25., 12:25

Szerző:

Két hajdúszováti férfi azzal kereste meg a Haon szerkesztőségét, hogy testvérüket december 10-én halálra gázolta a vonat Bocskai­kert és Hajdúhadház között.

Állításuk szerint hat nappal később visszamentek a helyszínre, hogy megnézzék, a jövőben hová vihetnek virágot, koszorút. Amikor a sínek között odaértek, ahol a tragédia történt, döbbenetes látvány tárult eléjük.

Több kisebb-nagyobb emberi csontdarabot és húscafatot találtak, melyek minden bizonnyal az öccsüktől származnak. Elmondták:

a maradványok körülbelül 20-30 méter hosszan szóródtak szét, nagy részüket a baleset után mésszel lelocsolták.

„A látványtól ledöbbentem, térdre estem" – fogalmazott az egyik testvér.

Azonnal értesítették a rendőrséget, és megkeresték az eset napján az emberi maradványok elszállítását végző céget is. Erre a rendőrök és a Platinum Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat dolgozói is visszamentek, és a két panaszos állítása szerint

nagyjából fél nejlonszatyornyi ilyen „anyagot” gyűjtöttek még össze 20 perc alatt, majd azt is beszállították a debreceni klinika patológiájára.

A lap megkereste a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot, ott közölték, hogy közigazgatási eljárást folytatnak a vasúti baleset miatt, de feljelentés még nem érkezett az üggyel kapcsolatban.

A Platinum Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója azt válaszolta, hogy a rendőrség értesítése alapján érkezett két munkatársuk a helyszínre, akik azt az utasítást kapták, hogy az elhunyt maradványait a rendőrség reflektorai által bevilágított területről szállítsák el. Ezt végrehajtva a szemlét végző aláírta a szállítólevelet, és dolgozóik elvitték az elhunytat. Néhány nap múlva ugyancsak a rendőrség felhívására és jelenlétében végezték el a még fellelhető maradványok összegyűjtését. Ennek ellenére belső vizsgálatot tartottak az ügyben, s az azzal az eredménnyel zárult, hogy

munkatársaik szakmai hibát nem követtek el.

A MÁV Kommunikációs Igazgatósága közölte, hogy a helyszíneléskor a vasúttársaság munkatársai a megfelelő körültekintéssel, a kegyeleti szempontok maximális figyelembevételével végezték a forgalom újraindulásához szükséges beavatkozásokat.

(Az Index nyomán)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.