Késnek a vonatok, mutatjuk most épp hol

Több vonalon is késnek a vonatok hétfő reggel: a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Dunaújváros vonalon akár 20-100 perccel is nőhet a menetidő - közölte a Mávinform.

2020. szeptember 14., 08:15

Szerző:

A közlemény szerint a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon hajnalban Sülysáp és Újszász között nem közlekedhettek a vonatok, felsővezetéki hiba miatt. A hibát azóta elhárították, de a torlódások miatt továbbra is hosszabb a menetidő 30-40 perccel, a Szolnokról érkező vonatok esetében 80-100 perccel.  

A Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Dunaújváros vonalon utazók 20-30, esetenként 40 perces hosszabb menetidővel számoljanak.

A hajnali üzemkezdetre a kivitelező nem fejezte be időben a munkát, emiatt a Kelenföld-Háros-Nagytétény-Diósd közötti szakaszon egy ideig nem közlekedhettek a vonatok. Azóta már ott is újraindult a forgalom, de a biztosítóberendezés hibája miatt a vonatközlekedés lelassult, hosszabb menetidővel kell számolni a reggeli órákban - áll a közleményben.

 

(MTI)

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.