Vona Gábor szerint Orbán Viktor csak egy újabb Kádár János, és ha meg is bukik, akkor is egy újabb Orbán jönne

2019. augusztus 5., 16:27

Szerző:

Zászlót bontott Vona Gábor civil mozgalma, amit az általa alapított Második Reformkor Alapítvány sajtótájékoztatóján jelentett be hétfőn. A Jobbik egykori elnöke a civil társadalom által fontosnak tartott ügyekben szervezne fórumokat, online szavazásokat és közéleti vitákat – írja az Index. Egy-egy téma több hónapos körüljárása után pedig a kérdésben törvényjavaslatot fogalmazna meg, amit átadna a parlamenti pártoknak.

Vona arról beszélt, hogy motiválni és provokálni szeretné a civil társadalmat. Gyengének látja a civil mozgalmakat, szerinte ezt pedig a politika ki is használja, hogy nincs felette kontroll.

„Orbán rendszere is erre épül, hogy nincs civil kontroll. Ha Orbán megbukna, akkor újabb Orbán jönne, ahogy Orbán is egy új Kádár János”.

Vona Gábor első témája a pártmentes önkormányzatiság lenne. Jelenleg csak pártok és egyesületek állíthatnak jelölteket, illetve magánszemélyek lehetnek egyéni indulók. Vona felvetése szerint a politikai pártokat ki lehet venni a rendszerből.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.