Vona Gábor pert nyert, hatmilliót fizethet neki a Fidesz-közeli média és Terry Black

2018. november 30., 20:15

Szerző:

Első fokon megnyerte Vona Gábor azt a pert, amelyet jó hírnév és emberi méltóság megsértése miatt indított a Tv2-ön kívül a Ripost, a Pesti Srácok, a Lokál és az Origo, illetve Tery Black és egy másik magánszemély ellen. A bíróság ítélete szerint hatmillió forintot kell kapnia – derül ki az Index cikkéből. A Jobbik volt elnöke azután indított pert, hogy a Fidesz-közeli médiában Terry Blackre és egy másik előadóművészre, Amanda Elstakra hivatkozva megszellőztette, hogy homoszexuális. A politikus erről az Indexnek azt mondta, nem a homoszexualitás gyanúja fáj neki, vállalná, ha meleg lenne, hanem az, hogy hazudtak róla. 

Fotó: Merész Márton

Vona Gábor januárban egyébként a vagyonnyilatkozatába is beleírta azokat a sérelemdíjakat, amelyeket a Fidesz-közeli média ellen indított perekben nyert. Akkor összesen 1,75 millió forintról volt szó.

Az Indexnek most elárulta, hogy korábbi hasonló esetekben kifizették neki a bírságot, de van egy fideszes képviselő, aki ellen végrehajtást kell kezdeményeznie, mert ő nem fizetett.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.