Vona Gábor lemondott a Jobbik elnöki tisztségéről

2018. április 9. 02:07 - szerző: Buják Attila

Rövidre fogjuk. Jött, látott és lemondott Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a pillanatnyilag legnagyobb ellenzéki párt első embere. Nem cifrázta, nem sorolta, hol rontották el, mi volt a koordinációs politika nagy hibája, nem ecsetelte a Jobbik néppártosodásának erényeit, a jövő kilátásait. Szedte a sátorfáját és távozott. 

Fotó: Bazánth Ivola

Míg az elnökre vártunk, 90 százalékos feldolgozottság mellett a Hír TV-s csapat sorra vette az egzisztenciális lehetőségeket. Végül is arra jutottak, sürgősen le kell védetni az egyik operatőr által említett nagy ötletet, vagyis be kell vezetni a kitelepedési vagy menekülési kötvényt.

Vona szerint a kormánypárt és a Jobbik viszonya minél korábbinál parázsabb lesz. Ahogy mondta, a Fidesz következetes párt, biztosan be akarja váltani fogja az elégtétellel kapcsolatos orbáni ígéretet. Most azonban más feladatok állnak a vezetés előtt. A vereség és a lemondás után kell kibontakoztatni a párt szlogenjeként emlegetett „szebb jövőt”. Mindez a hamarosan összehívandó tisztújító kongresszus feladata lesz.

Jó éjszakát – mondta a pártelnök, és magyar szívvel távozott.