Hatalmas dózisokban jön Orbán Viktor a VOLT Fesztiválon

2019. június 27. 02:35 - szerző: Ágoston Zoltán

Szerződést kötött a VOLT Fesztivál a Terror Háza Múzeummal, amelynek értelmében a rendezvényen a fellépések közötti szünetben 7-8 percenként óriáskivetítőn sugározzák Orbán Viktor 1989. június 16-án, Nagy Imre újratemetésén mondott beszédének részletét a szovjetek kivonulásának a követeléséről – derül ki az Index cikkéből. Ez az a spot, amelyet az M1-en és a TV2-n is játszanak a rendszerváltozás kétéves emlékévének a jegyében. Ennek a kormánybiztosa Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. 

Vető Viktória, a Sziget Zrt. sajtófőnöke az Indexnek azt mondta, a kétéves emlékév miatt

trabantfestő

verseny is lesz a VOLT Fesztiválon, a különböző filmeket és más bejátszásokat az óriáskivetítőn váltakozva adják le ugyanolyan sűrűséggel.

Az Orbán-kormány januárban nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűnek nyilvánította és egymilliárd forinttal támogatta a VOLT Fesztivál megrendezését.

Ami a teljes szovjet kivonulást illeti, az nem éppen Orbán Viktor érdeme, Németh Miklós akkori miniszterelnök az 1989. március 23-i moszkvai látogatásán állapodott meg róla Mihail Gorbacsovval, csak a Kreml kérte, hogy a tényt egy időn át ne hozzák nyilvánosságra a szovjet-amerikai fegyverkorlátozási tárgyalások miatt.