Volner János mára átgondolta, s nem is hívná rá minden tüntetőre a Betyársereget

2018. december 15., 17:50

Szerző:

– A magyar munkavállalókat arra biztatom, álljanak ki magukért és küzdjenek a jogaikat csorbító Fidesz-kormány ellen! A baloldali pártokat pedig arra kérem, hogy egyrészt ne telepedjenek rá piócaként a magyar munkavállalók jogos érdekvédelmi harcára, másrészt ne biztassák törvénytelenségek elkövetésére a saját aktivistáikat – finomította előző napi álláspontját Volner János a „sajtó által megvezetettek kedvéért”.

A Jobbikból kizárt volt alelnök, aki jelenleg a Mi Hazánkban politizál ugyanis péntek este – mint megírtuk – azzal fenyegette meg a rabszolgatörvény, illetve a kormány politikája ellen tüntetőket, hogy:

– Aki a Parlamentet megrongálja, az nekünk okoz kárt. Szerencsére az egyenruhások profin és végtelen türelemmel kezelik a helyzetet. De ha egyszer úgy látjuk, hogy nem lesznek elegen, vagy egyszerűen csak veszélyben érezzük a Szent Koronát, kihívom a Kossuth térre a Betyársereg 300 jól képzett emberét és magunk teszünk rendet.

Szombati bejegyzésében Volner azt már nem említi, hogy a Betyársereget továbbra is elhívná-e a Kossuth térre rendet tenni, s noha pénteken még „magyar- és keresztényellenes patkánylázadásról” értekezett, az újabb bejegyzésből a minősítő jelzőket is kihagyta. Állítása szerint a békés tüntetőkkel nincs semmi baja, csak a tömeges rongálással, gyújtogatással, a rendőrök dobálásával.

– Bár a Budapesten zajló tüntetések eredeti céljával, a túlóratörvény elleni tiltakozással egyetért, úgy látja, hogy a megmozdulások másfelé indultak el – ezt mondta Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője a Vadhajtások.hu szélsőséges portálnak egy nappal az után, hogy Volner János független országgyűlési képviselő a Betyársereg 300 tagjának Kossuth térre hívását helyezte kilátásba, amennyiben „veszélyben érzik a Szent Koronát”. 

Tyirityán szerint Volner János a napokban felhívta telefonon és érdeklődött, mi a véleménye a helyzetről, ami a Kossuth téren és környékén kialakult – számolt be a Betyársereg vezetője, aki beszámolója szerint „a baloldali felforgatásról” elítélően nyilatkozott Volnernek.

–Miután ezt megbeszéltük, és elmondta, hogy egyetért velem, kitette a facebook posztot. Meglepődve tapasztaltam, hogy a Betyársereg neve is meg van említve ebben – mondja Tyirityán, aki szerint ő Volnerrel „magánemberként” osztotta meg véleményét a történtekről. „Nagyon sokan érdeklődtek a nemzeti tábor tagjai közül, hogy akkor most induljanak-e, mi legyen. Nos, erről szó nincsen, nem indulunk sehova, egyébként Volner Jánossal éppen ma este találkozom és személyesen is tárgyalunk a helyzetről” – folytatta Tyirityán.

A Betyársereg vezetője elmondta még: „A tüntetés céljával azonosulunk, hiszen számunkra, sokunk számára sem jó ez a törvény, tehát tiltakozunk ellene. De ez a tüntetés már teljesen más irányba megy”. Ennek ellenére ígéretet tette arra:

– A Betyársereg nem fog megtámadni senkit, nem fog megrohamozni senkit és nem fog megverni senkit. Annak semmi értelme nincs, hogy odamenjünk, és az anarchia, a káosz teremtésében mi is részt vegyünk. Ha durván és ostobán reagálunk, csak a felforgatást fokozzuk, márpedig ez az elveinkkel ellenkezik.