Volner János két volt jobbikos társával együtt belépett Toroczkai Mi Hazánk Mozgalmába

2018. november 7., 19:29

Szerző:

A Mi Hazánk Mozgalom színeiben politizál ezentúl három korábbi jobbikos, most független országgyűlési képviselő. Volner János, Apáti István és Fülöp Erik szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, mindhárman kérték felvételüket a nemrég alakult pártba.

Toroczkai László pártelnök hangsúlyozta, ezzel – Dúró Dórával együtt – már négyen képviselik a törvényhozásban politikájukat, amelynek lényege, hogy „a nemzet az első, a nemzet érdekeit semmilyen magánérdek oltárán fel nem áldozzuk”. 

A három egykori jobbikos politikus közül Volner János az eseményen társai nevében is szólva kijelentette, az igazi Jobbikot keresik, egy olyan professzionálisan működő, nemzeti értékrendet követő, jobboldali pártot szeretnének a jövőben építeni, amely alkalmas lesz arra, hogy Magyarországon egy reális kormányzati alternatívát tudjon a Fidesz rendszerével szemben nyújtani.

Volner János
Fotó: MTI/Kovács Attila

Szerinte e lépésük nem volt előre elrendeltetett, de a Mi Hazánkhoz csatlakozott a Jobbikban korábban aktívan politizáló nemzeti értékrendet vallók többsége is, sok olyannal együtt, aki korábban nem választott pártot magának.

– Most már itt van a legtöbb barátunk és szövetségesünk, kipróbált harcostársunk – fogalmazott.

Hozzátette, az értékrendek és a szervezetépítési-stratégiai elképzelések is összhangban vannak, majd hangsúlyozta, a parlament legszegényebb pártjához csatlakoznak, amelynek oligarchája sincs, és nem is lesz. Kijelentette, hogy, se helyi, se országos szinten nem fognak együttműködni a bukott balliberális oldal pártjaival. 

Volner Jánost – 17 támogató, négy ellenző és három tartózkodó voks mellett – október 5-én zárta ki soraiból a Jobbik-frakció. Emiatti tiltakozásul lépett ki a képviselőcsoportból Apáti István és Fülöp Erik. Mindannyiuk ellen fegyelmi eljárás indult, amiért nem adták vissza országgyűlési képviselői mandátumukat, a következő másfél hétben mindhárman kiléptek a Jobbikból.

A Jobbikon belül kitört belharcról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.