Vlagyimir Putyin gratulált az Éjszakai Farkasoknak, újra együtt motorozott velük

2019. augusztus 10., 21:12

Szerző:

Személyesen gratulált a Kremlhez hű Éjszakai Farkasok motoros klubnak Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton Szevasztopolban, a csoportnak az Ukrajnától elvett Krím félszigeten tartott első bemutatója alkalmából. Putyin a kerek évfordulóról megemlékező eseményre a motorosok vezetője, a Sebész művésznéven ismert Alekszandr Zaldosztanov, társaságában, fekete pólóban és bőrdzsekiben, egy Ural motor nyergében érkezett. – Figyelemre méltó az önök hagyománya, amely összefügg annak a legjobbnak a támogatásával, ami csak az orosz ember szívében lehet, és a nagyszerű, hősi történelmünkkel - mondta köszöntőjében az orosz elnök. Méltatta, hogy „ilyen klassz srácok” mutatnak példát a fiataloknak országunkban, és megmutatják nekik, hogyan kell viszonyulni Oroszországhoz.

A magát hazafias és hagyományőrző csoportként aposztrofáló motorosok 2014-ben szerepet játszottak a Krím orosz elfoglalásában. A klub a náci Németország felett aratott győzelem évfordulója alkalmából minden évben igyekszik felkeresni az elesett szovjet katonák temetőit, ami feszültségforrás Moszkva és több, az Éjszakai Farkasok útvonala által érintett ország kormánya között.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.