Vizsgálatot indít Varga Judit igazságügyi miniszter a győri gyerekgyilkosságok miatt

2019. december 17., 07:31

Szerző:

Átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezem a felelősség tisztázása érdekében, hogy egyértelműen kiderüljön, a konkrét tragikus esetben mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja - írta a Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter a győri családi tragédia kapcsán.

Varga arra reagált, hogy Péterfy-Novák Éva nyílt levelében egyebek közt azt írta: „Hány nőnek és gyermeknek kell még meghalnia, hogy komolyan vedd a családon belüli erőszakot. Hogy komolyan vedd nőként, anyaként. Hogy komolyan vedd miniszterként. Szeretném, ha válaszolnál arra, hogy a féléven belül három „családirtás” elegendő indok-e arra, hogy legalább résnyire kinyisd a szemed, hogy átértékeld a lekezelő, lenéző kommunikációdat ezzel kapcsolatban”.

Varga Judit igazságügyi miniszterjelölt bizottsági meghallga
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Visszautasítom, hogy két gyermek borzalmas halálát alantas politikai haszonszerzésre akarják felhasználni. Anyaként és igazságügyi miniszterként, mint minden jóérzésű embert, engem is lesújtott a győri gyermekgyilkosság tragikus híre. A vonatkozó magyar jogszabályok megfelelnek az Isztambuli Egyezmény követelményeinek, konkrétan az említett 31. cikknek is. Mindez persze nem elégséges, ha ilyen tragédia előfordulhat” - írta válaszul az igazságügyi miniszter, aki részvétét fejezte ki a családnak.