Folytatja a főváros az Újszínházban történt állítólagos szexuális zaklatás kivizsgálását

2019. december 20. 16:44 - szerző: 168 Óra/MTI

Folytatódik az Újszínház zaklatási ügyében indított fővárosi vizsgálat – jelentette be Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes közleményében.

„Annak ellenére, hogy az Újszínház a napokban lezárta belső etikai vizsgálatát a szexuális zaklatás gyanúját felvető ügyben, a főváros által indított felügyelőbizottsági vizsgálat továbbra is folyamatban van. Ezt különösen indokolttá teszi, hogy az ügyben az ATV Egyenes Beszéd című műsorában megszólalt Szántó Péter, a zaklatási ügyet bejelentő volt színházi dolgozó, aki szerint már tanúvallomások is keletkeztek az ügyben, amelyek megerősítik korábbi bejelentése tartalmát”

– írta, hozzátéve, hogy pénteken arra kérte a felügyelőbizottságot, hogy a vizsgálat terjedjen ki a frissen felmerült tényekre, vallomásokra is.

Fotó: Facebook

Az Újszínház csütörtökön jelentette be, hogy etikai bizottsága lezárta a vizsgálatot a szexuális zaklatás gyanújába keveredett Mihályi Győző ügyében. Eszerint szexuális zaklatásra vonatkozó bizonyíték nem került elő, ilyen cselekményt nem tárt fel a vizsgálat, hivatalos bejelentést sem akkor, sem azóta nem tett senki.

Az ügy előzménye, hogy a színház egy volt dolgozója bejelentést tett arról, hogy Mihályi Győző színész zaklathatta szexuálisan egy nem színész munkatársát az intézményben még 2016-ban. Mihályi és a színház belső vizsgálata szerint nem történt ilyesmi, a színész szerint csak le akarják járatni őt. A bejelentés kivizsgálására etikai bizottságot hozott létre a Színházi Dolgozók Szakszervezete, amelynek Mihályi az elnöke.