Súlyosbítást kérnek Vizoviczkire  

Emelt tartalmú fegyházbüntetést és közügyektől való eltiltást.

2020. szeptember 29., 10:55

Szerző:

Súlyosabb büntetést kért a a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a hét év fegyházra ítélt Vizoviczki Lászlóra és két társára is, írja a 24.hu. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezését és felemelt tartalmú fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a vezető rendőrtiszteket megvesztegető Vizoviczkire, míg a két másik vádlottra súlyosabb pénzbüntetést indítványozott. 

A vádirat szerint a Hajógyári-szigeten és a belvárosban található szórakozóhelyek tulajdonosa, az éjszakai élet korábbi meghatározó figurája mások mellett magas beosztású rendőröket vesztegetett meg 2005-ben. A bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt 22 vádlott ellen indult eljárás, köztük rendőrtisztek, egy tűzoltó százados, egy pénzügyőr, egy önkormányzati tisztviselő ellen. 

Vizoviczkit 2012 májusában az irodájából vitték el a rendőrök, azóta hol előzetes letartóztatásban, hol házi őrizetben volt. 2016-ban Magyarország eddigi legnagyobb óvadékát, 250 milliót fizetett ki valaki, hogy az üzletember kijöhessen az előzetesből. A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa hét év fegyházra, és 108 millió forintos pénzbüntetésre ítélte júliusban a volt “diszkópápát” azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.