Körözi a rendőrség az Orbán-kormány miniszterének ex-férjét, a 2017-es vizes vb-t rendező cég gazdasági vezetőjét

2019. december 2., 17:16

Szerző:

Költségvetési csalás gyanúja miatt elfogatóparanccsal körözi a rendőrség Balogh Sándort, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter volt férjét, a 2017-es budapesti világbajnokság lebonyolításért felelős Bp2017 Kft. gazdasági vezetőjét – írta a Szabad Pécs. 

Balogh Sándorról „A leghivalkodóbb magyar üzletember, aki hülyére veszi az államot, de mindig magasabbra jut" címmel tavaly közölt portrét a G7, azt írták, hogy több száz vállalatból álló céghálót vezet, a Bp2017 Kft. legfőbb döntéshozója, a külföldi kereskedőházak ötletgazdája és pálinkafőzéssel is próbálkozik Ugandában.

Fotó: police.hu

A cikk szerint Balogh Sándor lényegében leplezetlenül alakított ki egy olyan céghálót, amelynek

vállalatai több milliárd forint adótartozást halmoztak fel az elmúlt évtizedekben.

Mindemellett több hozzá köthető cég volt bejegyezve volt felesége, Bártfai-Máger Andrea lakására, majd a cégeket szinte kivétel nélkül felszámolták vagy kényszertörléssel megszüntették.

(A 24.hu nyomán)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.