Állami vállalatnak lóg 2,3 milliárd forinttal a 2017-es vizes vb-t szervező cég, ám mégsem indult pereskedés

2019. augusztus 28. 07:27 - szerző: 168 Óra

Összesen 2,3 milliárd forintot kellett leírnia az Antenna Hungária állami távközlési cégnek, mert a 2017-es vizes vb-t szervező cég nem fizette ki tartozását - értesült a 24.hu. Az állami cég májusban leadott beszámolójában úgy fogalmaztak: az Antenna a szükséges lépéseket megtette a követelés behajtása érdekében, ám a jogi eljárás a mérlegkészítés időpontjában még folyamatban volt. Azt nem részletezték, hogyan próbálták érvényesíteni a 2,3 milliárd forintos követelést, de a Bp2017 beszámolója alapján úgy tűnik, perig nem fajult a dolog, legalábbis május végén még nem tudtak arról, hogy bármilyen per lett volna folyamatban az állami szervezőcéggel szemben.

Az Antenna Hungária – saját bevallása szerint – az elmúlt években elért legnagyobb eredményei közé sorolja a vizes vb-t: a cég a rendezvényen 180 kamerával közel 322 órányi nemzetközi adást gyártott és 48 kamerajel folyamatos élő streamjét biztosította.

A legóvatosabb becslések szerint egyébként a 2017-es vizes világbajnokság megrendezése 110 milliárd forintjába került a magyar államnak.