Felmentették a világörökségi pályázatért felelős miniszteri biztost, miután az Orbán-kormány kivette a Hajógyári-szigetet a jelölt helyszínek közül

2019. július 12., 21:36

Szerző:

Három napja derült ki, hogy nem kerülhet fel a világörökségi listára az a magyar-német-osztrák-szlovák pályázat, amely a Római Birodalom határának örökségét kívánta bemutatni, ugyanis miután az Orbán.kormány kivette a helyszínek közül a Hajógyári-szigeten lévő egykori római helyőrség, illetve a Hadrianus-palota romjait, a változtatás miatt a teljes pályázatot visszadobta a Világörökség Bizottság. Most a hvg.hu azt írja, hogy felmentették a tisztségéből Visy Zsoltot, a világörökségi pályázat miniszteri biztosát. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter július 5-én született ma hozták nyilvánosságra.

Fotó: MTI/Magócsi Márton

Egy névtelenséget kérő forrás szerint – áll a cikkben – az Orbán-kormány azért döntött a visszavonás mellett, mert nem akarta, hogy a régészek az UNESCO-hoz rohangáljanak, ha nem teszik nekik valami a rekonstrukcióban. Azután, hogy az Orbán-kormány meghozta a döntést a Hajógyári-szigetről, visy zsolt volt az, aki bocsántot kért a pályázó országoktól a fiaskóért. Most mennie kellett.