Visszakeresztelte a Göncz Árpádról elnevezett metrómegállót a Mi Hazánk Mozgalom

2020. február 6., 10:23

Szerző:

A Mi Hazánk Mozgalom a minap a Göncz Árpád Városközponttá átkeresztelt metróállomáson akciózott: letakarták a volt köztársasági elnök vezetéknevét, így az átmenetileg és jelképesen Árpád Városközpont lett – írta a Magyar Hang.

A radikális jobboldali párt szerint Göncz Árpád nem méltó arra, hogy közterületet nevezzenek el róla. A Mi Hazánk Mozgalom esztergomi elnöke, Lantos János felsorolta Göncz három különböző történelmi korszakban elkövetett „árulását”: 1945-ben a Vörös Hadsereg oldalán fogott fegyvert, a kommunista rezsimben a besúgói hálózat részeként patkány fedőnév alatt jelentett, a rendszerváltás után pedig már köztársasági elnökként gáncsolta el azt a törvényjavaslatot, mely jogalapot szolgáltatott volna a kommunista bűnösök elszámoltatására.

Elhangzott még: megdöbbentő, hogy Göncz tiszteletreméltóbb egyesek szemében, mint a honfoglaló Árpád fejedelem.

Göncz Árpád városközpont az Árpád híd metróállomás új neve Göncz Árpád városközpont az Árpád híd metróállomás új neve
Fotó: Máthé Zoltán

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.