Visszahívják a Lidlből Mészáros Lőrinc ásványvizeit

2018. június 11. 17:33 - szerző: 168 Óra/MTI

Visszahívja a Vivienvíz Kft. azokat az általa gyártott, Lupilu elnevezésű szénsavmentes ásványvizeket, amelyek a Lidl sajátmárkás termékeiként vannak jelen az áruházlánc polcain – közölte a gyártó hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Vivienvíz Kft. a literes kiszerelésű, március 27-én gyártott és minőségét 2019. március 27-ig megőrző Lupilu szénsavmentes ásványvíz visszahívásáról azért döntött, mert az általa és a Lidl Magyarország megbízásából végzett utóellenőrző vizsgálatok ellentétes eredményt mutatnak.

A Lidl közlerménye szerint egy rutinellenőrzés során találtak ásványvízbe nem teljesen illő baktériumot, a gyártó ellenőrzési eredményeitől eltérő értékeket a Lupiluban, ezért a visszahívás mellett kontrollvizsgálatot kértek az Országos Közegészségügyi Intézettől.

A Vivienvíz kiemelte, hogy a szakorvosi vélemények szerint egészséges szervezetben jellemzően nem okoz problémát a Lidl vizsgálata során talált baktérium, amely a környezetben, vizesblokkokban, sőt az emberi bőrön is jelen van. Hozzátették: a termék áprilisban került az áruház polcaira, és azóta semmilyen visszajelzés vagy panasz nem érkezett sem a Lidl Magyarországhoz, sem pedig a palackozó üzemhez.

A gyártó hangsúlyozta, hogy saját laboratóriumában a Lupilu sajátmárkás terméket a gyártás során háromóránként ellenőrzik, valamint a késztermékeket rendszeresen vizsgáltatják akkreditált laboratóriumokban is. A Lupilu termékek gyártása esetén minden tételnek akkreditált mérési eredménnyel kell rendelkeznie.