Bővülhet a pesti villamoshálózat

A hármas metró felújítása miatt jöhetnek az 1M és 2M jelzésű viszonylatok.

2020. október 3., 14:23

Szerző:

Az ittlakunk.hu portál úgy értesült, hogy az M3-as metró középső szakaszának november első harmadában várható lezárásával kapcsolatban két új villamosjárat beindítását fontolgatja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Megkérdeztük erről a BKK-t, amely mindössze annyit válaszolt, hogy a 3-as metró középső szakaszának felújítása idejére a tervezik a térségben közlekedő egyes villamosjáratok sűrítését. Más forrásokból úgy tudjuk, hogy 1M jelzéssel a volt 1A jelzésű villamosjáratot élesztenék újjá a Népliget és az óbudai Bécsi út között, 2M jelzéssel pedig a Jászai Mari tér és a Baross tér között létesítenének járatot (a most épülő Soroksári út – Haller utcai deltavágányt is igénybe véve). Ez a járat lényegében a 2-es és a 24-es villamosok útvonalait járná be. A számok utáni M betűk a metrópótló jellegre utalnak. Mostanában a BKK a buszjáratoknál is erre a jelzéstípusra van rákattanva.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.