Brutális felhőszakadás és jégzápor csapott le Budapestre, máris hetven helyre riasztották a tűzoltókat – FOTÓK

2020. június 14., 13:51

Szerző:

A Budapestet is érintő viharos időjárás miatt fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották a tűzoltókat - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője vasárnap kora délután az MTI-vel.

Kolozsi Péter elmondta: nagy erejű széllökésekkel és felhőszakadással érkezett meg a vihar Budapestre.

Jégeső Budapest belvárosában
Fotó: Balogh Zoltán

Az egységeknek a kidőlt fák és a leszakadt ágak eltávolítása, illetve megrongált épületrészek adnak folyamatos munkát - közölte.

Fotó: Árpási Bence/168 Óra
Fotó: Árpási Bence/168 Óra
Fotó: Árpási Bence/168 Óra
Fotó: Árpási Bence/168 Óra
Jégeső Budapesten Jégeső Budapesten
Fotó: Balogh Zoltán

Ez az eset például Zuglóban történt, az Ond vezér parkban:

Fotó: Árpási Bence
Fotó: Árpási Bence/168 Óra

Lapunk munkatársa jelentette,  hogy a vihar miatt egy időre Budapest több pontján – például a Kerepesi és a Rákóczi úton – elsötétültek a jelzőlámpák. A Nyugati pályaudvar metróaluljárójába pedig vízesésként zúdult be a víz a lépcsőkön.

Vihar Budapesten - Kidőlt fa az Alkotmány utcában Kidőlt fát távolítanak el tűzoltók a belvárosi Alkotmány utcában 2020. június 14-én
Fotó: Mihádák Zoltán
Vihar Budapesten Tűzoltó irányítja a vihar után összegyűlt esővízben haladó járműveket a főváros X. kerületében, a Maglódi út és a Gitár utca kereszteződésénél
Fotó: Mihádák Zoltán

Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.