AZ SZFE hallgatói nem tárgyalnak Vidnyánszkyékkal

2020. szeptember 8., 17:21

Szerző:

Az SZFE tiltakozó diákjai felszólítják az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM) vezető Palkovics Lászlót, hívja vissza az egyetem élére kinevezett kuratóriumot – erről beszéltek szokásos napi sajtótájékoztatójukon az érintettek a Népszava beszámolója szerint.

Mint elhangzott, nem tekintik legitim tárgyalópartnernek Vidnyánszky Attilát,  ezért a hallgatók nem vesznek részt azon a szerdai egyeztetésen, amelyet a Magyar Rektori Konferencia kezdeményezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem helyzetéről. 

A szervezet tájékoztatása szerint az ELTE-n tartandó szerdai egyeztetésre szóló meghívást az egyetem vezetése, az egyetem fenntartójának vezetője és az egyetemi hallgatói önkormányzat vezetője is elfogadta. Ennek ellentmondott mai sajtótájékoztatóján Csernai Mihály HÖK-vezető, aki egy hosszú levelet olvasott fel, miért nem vesz részt a hallgatók képviseletében az egyeztetésen. Szerintük

Vidnyánszky Attila és a kuratórium a diákság számára illegitim, a kinevezés pedig  antidemokratikus. 

Pontjaikat továbbra is fenntartják, azokra nem egy tárgyalás részeként, hanem alapjaként tekintenek. Ha a kuratórium nem vesz részt az ülésen, akkor hajlandók újratárgyalni a megjelenést. Egyúttal jelezték, hogy Upor László távozó rektorhelyettes jelen lesz, vele tart majd a tiltakozók dokumentumfilmes stábja is.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.