Videó: Nem ezért váltottunk rendszert! - Czeglédy Csaba mellett tüntettek

2018. március 4. 21:23 - szerző: Kökényesi Gábor

Körülbelül 100-150 ember gyűlt össze a Szabadság téren, hogy kiálljon az MSZP szombathelyi politikusa, Czeglédy Csaba mellett. Az eseményen maga Czeglédy is részt akart venni, de nem tudott, miután pénteken este őrizetbe vették. Ugyanis Polt Péter legfőbb ügyész feltűnően gyors kérésére a Nemzeti Választási Bizottság felfüggesztette az előzetes letartóztatásból frissen szabadult képviselő mentelmi jogát. A tüntetésen így csak Lendvai Ildikó, Iványi Gábor és Mécs Imre szólalt fel.

Tüntetés Czeglédy Csabáért
Fotó: Kökényesi Gábor

- Valaha azt hittem, hogy azt hogy jogállam és Magyarország lehet szinonímaként alkalmazni. Már nem ezt gondolom. Nem az a dolgunk, hogy eldöntsük, hogy a konkrét ügyben Czeglédy Csaba bűnös vagy ártatlan. De azt eldöntöttük, hogy ki bűnös az eljárásban. Akik itt vannak a jogállamnak és maguknak akarnak igazságot - mondta lapunknak Lendvai Ildikó.

- Mi nem ezért váltottunk rendszert. Hanem azért, hogy egy szabad világban éljünk, ahol a jogrendszert nem azért alkotják, hogy elvegyék a jogainkat - ezt már Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Alapítvány elnöke mondta. - Reméljük eljön újra az a pillanat, amikor ismét büszkék lehetünk arra, hogy ebben az országban éljünk.

Iványi azt mondja, tisztességes eljárást akar Czeglédy Csabának.