Videó: a fideszes Budai Gyula megpróbálta visszalökni a szocialista Kunhalmi Ágnest a szerdai parlamenti káoszban

Ráadásként Orbán Viktor testőrei az ülésterembe rohanva mindenkit félrelöknek.

2018. december 13., 14:50

Szerző:

Nyilvánosságra hozott az MSZP a Facebook-oldalán egy fotósorozatból összeállított videót, amelyen a rabszolgatörvény botrányba és csalásba fulladó szerdai parlamenti szavazása előtti egyik fontos mozzanatot dokumentálta. Amikor a KDNP-s Latorcai János az ülés elnökeként, házszabály-ellenesen elkezdte levezetni az ülést és a szavazásokat a fideszes padsorok közé bújva, a szocialista Kunhalmi Ágnes és más ellenzéki képviselők megpróbáltak odamenni Latorcaihoz, hogy ebben megakadályozzák. A fideszesek azonban felsorakoztak, és testükkel állták el az útjukat. A Fidesz ökle, Budai Gyula azonban túl messzire ment.

„Be akartam menni a két padsor között a társaimmal Latorcaihoz, de Budai, ahogy szaladtam, elém állt és meglökött, Lázár János nyugtatta Budait, hogy nehogy több történjen a részéről. Amikor érezte, hogy ezt nem kellett volna, egyből azt üvöltötte, hogy én ütöttem meg. Notórius hazudozó” - írta közösségi oldalán Kunhalmi.

A videó megtekintése alapján kijelenthető, hogy Budai valóban határozottan, már-már durván állította meg az elszántan előretörő Kunhalmit.

Budai a hvg.hu-nak azt mondta, hogy megfogta Kunhalmi kezét, aki el akart menni mellette, hogy elvegye az ülést vezető Latorcaitól a mikrofont. A fideszes képviselő szerint Kunhalmi úgy rántotta ki a kezét, hogy közben orron vágta őt. „Maga jött a kezemnek” – kiabálta Kunhalmi eközben Budai állítása szerint.

Egy másik mobilos felvételen az látszódik, hogy miközben Kunhalmi és Budai egymással van elfoglalva, egyszer csak berontanak a terembe Orbán Viktor miniszterelnök testőrei, és mindenkit villámgyorsan eltakarítanak az útból.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.