Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Minden lakót letesztelnek a Rózsa utcai idősotthonban, több dolgozónak karanténba kell mennie

2020. április 10. 09:51 - szerző: 168 Óra

Péntek reggel a budapesti Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonának minden lakóját letesztelik, és a tünetmentes, de fertőzött dolgozóknak is karanténba kell vonulniuk – közölte a 444 érdeklődésére a Városháza.

Eddig hiába kérték a kormányt, hogy valamennyi fővárosi idősotthonban teremtsék meg a tesztelés lehetőségét, így végül ők maguk végeztetik el a szükséges feladatokat, tudatták.

Fotó: Google Street View

„Hat olyan lakót már teszteltünk, akik tüneteket mutattak, de a mentőszolgálat gyorstesztje negatív eredményt hozott. Az eddigi tesztelés eredményére figyelemmel a fenntartó Fővárosi Önkormányzat a mai napon intézkedett minden további lakó teszteléséről is. A teszt előkészítéséhez szükséges feltételek (étkezési és dohányzási korlátozás stb.) miatt a mintavételre holnap reggel fog sor kerülni” - írták válaszukban.

„A tünetmentes fertőzöttek elkülönítésre kerülnek, míg ha tünetek jelentkeznek a lakókon, a megfelelő egészségügyi ellátásban részesülnek”.

„A Rózsa utcai idősotthon a múlt hét végén értesítette a Fővárosi Önkormányzatot arról, hogy egy beteg tüneteket mutat, őt elvitte a mentő, majd egy másik idős beteg is kórházba került, aki meg is halt. Amikor értesült a főváros a pozitív tesztjéről, azonnal a nyilvánossághoz fordult” - írta válaszában a Városháza.

Az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján arról számolt be, a terézvárosi Rózsa utcai idősotthonban „kevesebb mint 10, de jelentős számú a betegségszám.