Négyéves gyerekével az ölében, öv nélkül autózott a nyíregyházi nő, hogy a fia érezze, milyen klassz a vezetési élmény

2020. május 28., 14:48

Szerző:

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei ellenőriztek egy autót és annak vezetőjét szerdán délelőtt Nyíregyházán, és azzal szembesültek, hogy a 25 éves nő, a 4 éves gyermekével az ölében vezette gépkocsiját, miközben még a biztonsági övet sem használta.

A rendőrök döbbenten hallgatták az anya nem csupán szabálytalan, de rendkívül balesetveszélyes tettének magyarázatát, mely szerint azért közlekedett szabálytalanul a közúti forgalomban, hogy

a fia érezze milyen a vezetési élmény.

A nő a biztonsági öv mellőzése miatt tízezer forint helyszíni bírságot kapott, a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt pedig bevitték a nyíregyházi rendőrkapitányságra, ahol gyorsított eljárásban harmincezer forint pénzbírságot és 3 előéleti pontot szabtak ki rá – tudatta a police.hu.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.