Veszélyben Hódmezővásárhely működése, a NAV inkasszózta a városi szolgáltató számláit

2019. január 18., 17:09

Szerző:

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független  polgármestere péntek délután tette ki a Facebook-oldalára a következő bejegyzést. Arról ír, hogy a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. (HMSZ) jelenleg fizetésképtelen a külső partnerek – például a huladékszállító és a városi kórház – tartozása miatt, és mivel a NAV inkasszózta a cég számláit, ő gyors megoldásként a pénzügyi védelem alá helyezésről döntött. „Felszólítottam a cég vezetését, hogy haladéktalanul tegye meg a szükséges lépéseket a bérek és a beszállítók számláinak kifizetését azonnal lehetővé tevő eljárás elindítására, ezzel párhuzamosan rendkívüli közgyűlést hívunk össze január 24-re” – írta a polgármester. Bár a közgyűlési fideszesek korábban  nem szavazták meg a HMSZ Zrt. működését biztosító tervet, ő bízik benne, hogy a benyújtandót már meg fogják.

„A város 2019. évi költségvetésében lesz fedezet ezen szolgáltatásokra, ezért bízunk benne, hogy a Fidesz nem teremt szándékosan Esztergomhoz hasonló helyzetet az októberi választásokig hátralévő alig 9 hónapban, önös politikai bosszúból ellehetetlenítve a gyermekétkeztetést, a közterületek karbantartását, a sportlétesítmények működtetését és a szemétszállítást is”

– fűzte hozzá.

Makó András a NAV megyei igazgatója. Korábban, a fideszes érában Hódmezővásárhely aljegyzői tisztségét töltötte be és volt Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője is.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.