Elhunyt az a tanár, aki a veronai buszbaleset után hősként mentett ki diákokat a tűzből, miközben két gyermeke meghalt

2019. október 17., 06:04

Szerző:

Meghalt a veronai buszbaleset hőse, Vígh György testnevelő tanár, aki a tragédia után több gyereket is kimentett az égő buszból - írta az Index. A Verona Angyalai Facebook-csoportban azt írták, „Vígh György testnevelő tanár, aki a veronai buszbaleset során két gyermekét veszítette el és maga is súlyos sérüléseket szenvedett tegnap 66 éves korában örökre elment. Remélem újra magához ölelhette imádott gyermekeit”.

2017. január 20-án késő éjjel az olaszországi A4-es autópályán, Verona keleti lehajtójának közelében a Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborának résztvevőit hazafelé szállító autóbusz letért az útról, a szalagkorlátnak hajtott, majd fékezés nélkül az előtte lévő felüljáró betonpillérének csapódott. Az ütközés erejétől többen kirepültek a buszból, a jobb oldali első hét üléssor összepréselődött, a jármű kigyulladt. A buszon utazó 56 utasból 17-en életüket vesztették, több mint húszan megsérültek.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.