Verhofstadt írt Zuckerbergnek, eltüntették a Facebookról az Orbán-kormány manipulált videóját

2018. december 19., 09:58

Szerző:

Az Azonnali vette észre a Politico szerda reggeli hírlevele szerint Guy Verhofstadt írt Mark Zuckerbergnek, és azt kéri a Facebook alapítójától, hogy távolítsa el a közösségi hálóról az Orbán-kormány megbízásából róla készült októberi videót. A videót nyilvánvalóan az Orbán-kormány szájíze szerint manipulálták, hogy úgy tűnjön, a belga politikus, az Európai Parlament liberális frakciójának, az ALDE-nak a vezetője támogatja a migrációt, ami nem igaz. Keddi levelében Guy Verhofstadt azt írja, hogy a videó sérti a Facebook közösség alapelveit, a hasonló propaganda pedig pusztítja a társadalmat és a demokráciát is.

Úgy tűnik, a politikus levele meghallgatásra talált, az Orbán-kormány Facebook-oldaláról legalábbis eltűnt a videó, nem létező oldalra mutat a belga politikus levelében szereplő link. A YouTube-on még fent van.

Guy Verhofstadt korábban saját plakátkampányt is indított Orbán Viktor ellen, válaszul az Orbán -kormány őt célkeresztbe vevő plakátkampányára.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.