Nem hívta meg őket a brigádvezető kávéra, félholtra verték

Egy négytagú brigád pöccent be, csak a szerencsén múlott, hogy nem lettek a brigádvezető sérülései életveszélyesek.

2020. november 10., 07:11

Szerző:

Augusztus elején egy négytagú brigád a vezetőjükkel egy építkezésre menet megállt kávézni, írja a 24.hu, ahol a munkások felvetették a brigádvezetőnek, hívja meg őket kávéra. Az visszautasította ezt, mondván, adott nekik már pénzt ételre, italra. A munkások ezen felháborodtak, először beárulták hamisan a főnöküket annak főnökénél, hogy kocsmába ment, majd az építkezésen a legfiatalabb munkás veszekedni kezdett, a brigádvezető odébb tolta, hogy folytathassa a munkát. Ezután a brigád négy tagja verni kezdte, a perceken át tartó ütlegelés után autóval elmentek a helyszínről. A brigádvezető nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, csak a szerencsén múlott, hogy nem lettek életveszélyes sérülései. A bíróság A bíróság társtettesként elkövetett testi sértésben mondta ki bűnösnek a munkásokat. A legidősebb férfit 2 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől való eltiltásra ítélte, valamint elrendelte a Monori Járásbíróság korábbi ítéletét – 1 év fogházbüntetés – végrehajtani. Idősebb testvére vonatkozásában a bíróság hatályon kívül helyezte a Ceglédi Járásbíróság korábbi ítéletének próbára bocsátást kimondó részét és halmazati büntetésül 1 év és hat hónap börtönre ítélte a férfit. A legfiatalabb fivér 1 év és 2 hónap börtönt kapott, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették.Fiatalkorú unokatestvérüket 1 év szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették. Az ügyész három munkanapot tartott fenn a nyilatkozata megtételére. A legidősebb férfi, illetve legfiatalabb testvére és védőik enyhítésért fellebbeztek, míg a másik két elkövető és védőik tudomásul vették a döntést.

 

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.