„Mocskos, büdös cigányok!" – kiabálta be valaki a megyei III. osztályú meccsen, erre hatalmas verekedés tört ki Váraszón

2019. április 25., 15:20

Szerző:

Botrányos véget ért a Heves megyei Váraszón a megyei III. osztályú Váraszó-Nagyréde (0-0) labdarúgó-mérkőzés – írja a Heol.

A történtek szálai tavaly őszre nyúlnak vissza, amikor a két csapat Nagyrédén játszott. 

– A nagyrédei meccsen kettős kiállítás történt, a hazai Haller Gábor és vendég Szilágyi Richárd kakaskodás miatt mehetett korábban az öltözőbe – magyarázta a nagyrédei klub elnöke, Kovács László.

– Akkor Szilágyi megígérte Hallernek, hogy tavasszal várni fogják, és elintézik. Játékosunk két hete sérült, ezért nem is jött el a váraszói mérkőzésre. Kérdezték is a mieinktől, hol van Haller? Majd a meccsen a nevét ismételték. Akkor már lehetett következtetni arra, hogy a lefújás után atrocitás éri játékosainkat. Mivel az alapvető biztonsági feltételek sem voltak garantálva, beigazolódott a jóslat – magyarázta Kovács.

A meccs végén a helyi nézők beözönlöttek a pályára, és a nagy kavarodásban ütni, rúgni kezdték a vendégjátékosokat.

Az öltözőbe csak nagy nehezen sikerült bejutni. A klubépületen kívül 15–20 fős társaság várakozott, azzal, hogy „meglincselik, leszurkálják az egész bandát – idézte fel Kovács László a történteket.

Váraszó
Fotó: www.varaszo.hu

Az incidensnek a rendőrség vetett véget, a nagyrédeiek úgy döntöttek, ha nem lesz megfelelő a biztonság Váraszón, nem utaznak el legközelebb akkor sem, ha ezért megbüntetik őket.

A Váraszói SE elnöke, Sótér Balázs hivatalos feljegyzést juttatott el Heol-hoz.

Mint írta, a  mérkőzés lefújását követően, a játékosok levonulása közben a nagyrédeiek egyik játékosa odaszólt a hazaiak szurkolóihoz, azt kiabálva rájuk, hogy

„mocskos, büdös cigányok”.

Erre a szurkolók, akik jelentős számban roma nemzetiségűek voltak, be akartak menni a lánccal elkerített levonuló térbe. Ezt a rendezők megakadályozták, és mindkét csapat játékosai bementek az öltözőbe. Később, kb. 15 perc múlva, a nagyrédeiek egyik azon játékosa, aki a sértegető szavakat használta, kijött az öltözőből cigarettázni, ezt a még az öltöző előtt tartózkodó hazai szurkolók meglátták, és számon kérték tőle a sértő beszólást.

Ekkor ez a játékos a váraszói edző elmondása szerint visszaszólt, majd egy sörösüveggel arcon dobta az egyik váraszói szurkolót.

Erre a szurkolók közül kb. négy-öt fő bement az öltöző előterébe, és ott kiabáltak. A rendezők a további rendbontást megakadályozták, a hazai szurkolókat kivezették és a kedélyek csillapítása után az öltöző előtti szabad területről is kikísérték. E közben a hazai csapat technikai vezetője és edzője bement a vendég öltözőbe és kérte, hogy ameddig nem szólnak, ne hagyják el a helyiséget. A helyzet normalizálása végett e sorok írója a rendőrséget is kihívta, hogy jelenlétükkel is megakadályozzák a további rendbontást.