Irodahelyiséget alakított munkásszállóvá az erzsébetvárosi önkormányzat, a lakók felháborodtak

2019. július 23., 06:36

Szerző:

Bár a társasház közös képviselője szerint a lakáscélú használatához nincsenek meg az előírt feltételek, sérül a lakástulajdonosok és bérlők lakhatási joga, az erzsébetvárosi önkormányzat két irodahelyiséget is munkásszállóvá alakított egy Nagy Diófa utcai társasház földszintjén - írja a Népszava. A lakóknak sem tetszik az egész. Egyikük a lapnak azt mondta, hogy a vendégmunkások már hajnalban kint cigaerttáznak, kávéznak, hangosan beszélnek. Nem tudják a kapukódot, és ha éjjel érkeznek vissza, felkeltenek bárkit, hogy engedje be őket. Van, hogy kitámasztják a kaput, akárki bejöhet, még a szomszédos kocsmából is.

A munkaerőhiány és a -vándorlás miatt Magyarországon egyre több helyen jelennek meg az aránylag kevés pénzből kialakítható konténeres munkásszállók, csakhogy a vendégmunkások beköltözésétől sokan tartanak. Budapest külső kerületeiben és az agglomerációban akad ugyan beépíthető telek, de amikor az eladók megtudják, hogy ezeken a területeken vendégmunkásoknak akarnak konténerszállót építeni, sokan visszalépnek.

Más helyeken a munkaerőhiány miatt olcsón és gyorsan felhúzható konténervárosokat alakítanak ki. De ezekről sok tervező sincs jó véleménnyel.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.