Véletlenül kiposztolta egy fideszes képviselő, hogy éppen a Kubatov-listán osztályozza a telefonon felhívott választókat

2019. május 21. 18:39 - szerző: 168 Óra

A heti pártfeladata az lett a lakossági fórumokat időlegesen felfüggesztő fideszes országgyűlési képviselőknek, hogy a választópolgárokat hívogassák telefonon, vagyis legalább egyet hívjanak fel, fotóztassák azt le és tegyék ki személyes Facebook-oldalukra - vette észre a 444.hu.

Zsigmond Barna Pál azonban óriási hibát vétett: a Facebook-posztjában használt, időközben eltávolított fotón az volt látható, hogy éppen a hírhedt Kubatov-listát használja a felhívott választók osztályozására. A Fidesz pártigazgatójáról, Kubatov Gáborról elhíresült, először a 2009-es pécsi időközi önkormányzati választási kampányban debütált lista lényege, hogy a felhívott állampolgárokat olyan kategóriákba lehet sorolni, mint támogató, elutasító vagy bizonytalan.

Fotó: Zsigmond Barna Pál/Facebook/444.hu

Ennek alapján pedig a kampány legforróbb időszakaiban az aktivistáik azokra az emberekre koncentrálhatnak, akiket telefonálgatással vagy személyes meggyőzéssel rá lehet arra bírni, hogy elmenjenek szavazni a Fideszre. A választópolgárok ilyen listázása, az adatok megőrzése azonban törvénytelen. Nyilván ezért is cserélték le Zsigmond Barna Pál fotóját egy olyanra, amelyen nem látszik a lista.