Itt egy videó, amelyben egy nő pofonvágja a végrehajtót egy bajai irodában

2020. február 12., 15:31

Szerző:

A Bajai Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy bajai nő ellen, aki tavaly május 7-én Baján egy végrehajtási eljárás miatt leszúrással fenyegetett és megpofozott egy végrehajtót.

A vádirat szerint a nő 2019. május 7-én, délelőt megjelent az egyik bajai végrehajtó irodájában. A zaklatott állapotban lévő vádlott a nagykorú fiával együtt érkezett és egy vele szemben folyó végrehajtási ügyben akart tájékoztatást kérni egy ingatlan kiürítéséről.

Az iroda ügyfélfogadó helyiségében a vádlott és fia leült az egyik asztalhoz, míg velük szemben a végrehajtó és egy adminisztrátor foglalt helyet. A végrehajtó ezután tájékoztatni kezdte a vádlottat a folyamatban lévő végrehajtási eljárásról.

A felvilágosítás közben a vádlott hangos szóváltásba keveredett a végrehajtóval, a vita hevében szidalmazni kezdte, majd azzal fenyegette meg, hogy le fogja szúrni. Ekkor a sértett férfi felállt a tárgyalóasztaltól és a vádlottnak ajtót mutatva felszólította, hogy távozzon. Eközben a vádlott is felállt az asztaltól, de nem ment ki az irodából, hanem

jobb tenyérrel a hivatalos személynek minősülő sértettet pofon ütötte.

A bántalmazás miatt a sértett végrehajtó a bal arcfelének zúzódását szenvedte el, amely sérülés nyolc napon belül gyógyult – írja az Ügyészség, amely a jelenetról készült videót is közzétette.

Íme a felvétel:

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.