Végre szerencsénk lesz az időjárással a hosszú hétvégén

2018. május 18. 14:41 - szerző: 168 Óra

A hosszú hétvégére kitisztul az idő, az elmúlt napok lehűlését okozó ciklon elvonult. Napos, felhős szakaszok váltakoznak majd, némi zápor, zivatara előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken változóan felhős ég mellett több órás napsütés várható. Szórványosan alakul ki zápor, főként délen, illetve északkeleten helyenként zivatar, néhol erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: Pixabay

Szombaton a péntekihez hasonló időjárás várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 25 fok között várható, az alacsonyabb értékek északkeleten valószínűek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Vasárnap a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél a Tiszántúlon megerősödik, zivatar környezetében viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között várható

Hétfőn pedig a többórás napsütés mellett északon kevesebb, délen több lesz a gomolyfelhőzet. Főként délen, délkeleten alakul ki helyenként zápor, esetleg zivatar. Az északkeleti, keleti szél helyenként erős, zivatarban viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.