Végre az M1 kamerája előtt is felolvashatta egy ellenzéki politikus az ellenzék követeléseit

2018. december 20., 12:49

Szerző:

budapesti főpolgármesteri előválasztásról tartott többpárti sajtótájékoztatón megjelent a köztévé kamerája, az állami médiamunkás kérdéseket tett fel, mire Őrsi Gergely, az MSZP budapesti elnöke kihasználta a lehetőséget, s az az M1 kamerája előtt felolvasta a tüntetők öt követelését, örülne, ha az esti híradóba bekerülne. Ez az öt pont

  • a rabszolgatörvény azonnali visszavonása,
  • kevesebb rendőri túlóra,
  • független igazságszolgáltatás,
  • csatlakozás az Európai Ügyészséghez,
  • független közmédia.

Őrsi Gergely a Népszava szerint az öt pont után azt mondta: – erről szóltak az elmúlt napok eseményei, és erről egyet sem sikerült önnek kérdeznie, nagyon örülnénk, ha ezt a közmédia az esti híradásaiba bevágná. Korábban a szintén szocialista Bárány Balázs az Echo TV-n, a jobbikos Jakab Péter a Hír TV-n olvasta be az öt pontból álló követelést, Tordai Bence pedig újból elment a közmédia székházába, és átadta a petíciót, hátha, de nem.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.