Végképp eltörölni? Mától lehetetlen megtalálni és elolvasni a G-nap utáni Magyar Nemzet cikkeit

2019. február 6., 08:36

Szerző:

Február hatodikán Magyar Nemzet néven jelent már meg az eddigi Magyar Idők. Az időpnt szimbolikus, 2015-ben ezen a napon borult ki a nyilvánosság előtt Simicska Lajos és szakított Orbán Viktorral, ami után a volt Fidesz-pénztárnok tulajdonában lévő agyar Nemzet irányt váltott, maradt konzervatív, de már nem a kormány szócsöveként működő napilap. A hatalomhoz hű újságírók Magyar Idők címmel új napilapot hoztak létre a Napi Gazdaság átvétele után, viszonylag rövid idő alatt, sok támogatással.

A 2018. április 8-i választások után Simicska Lajos kapitulált, két nappal később feladta a portfólióját, a Magyar Nemzettel. Ma az ezen a néven megjelenő Magyar Idők nyomtatott kiadásával párhuzamosan elindult az online is, mno.hu helyett magyarnemzet.hu domainen. Bár a felületen van egy, a korábbi cikkeket listázó archívum, ebben azonban nem lehet korábbi szerzőkre és cikkekre keresni, ember legyen a talpán aki közel 21 ezer oldalt átlapoz, hogy megtaláljon egy anyagot. Nem vezet eredményre a Google sem amelynek a találatai egyelőre 404-es oldalra mutatnak.

Ezzel szemben a Magyar Idők eddigi cikkeit a Magyar Idők archívum fül alatt teljes pompájukban el lehet érniérhetőek.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.