Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Hatszázezer arcmaszkot, védőfelszereléseket és vírusteszteket ad a határon túli magyaroknak az Orbán-kormány

2020. április 10. 13:45 - szerző: 168 Óra/MTI

Minden magyar felelős minden magyarért, ezért a magyar nemzeti közösségeket a határok túloldalán is támogatja a kormány, eszközökkel is – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek.

Szijjártó Péter elmondta: a határon túl élő magyar közösségeknek eszközbeli segítséget is nyújt a kormány, 600 ezer maszkot, valamint néhány tízezer védőruhát, védőfelszerelést és tesztet biztosítanak számukra a

Felvidéken, Erdélyben, Székelyföldön, Kárpátalján, Szlavóniában, a Mura-vidéken és a Vajdaságban.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország azért tudja megtenni ezt, mert működik a Kína és Magyarország közötti légihíd és a kormány több mint 30 millió maszkot vásárolt már Kínából.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Emellett van egy komplett gépsor, amely hamarosan megkezdi a működését és havonta 2 millió 800 ezer maszkot lehet rajta előállítani. A saját gyártású maszkok megteremtik a lehetőséget arra is, hogy segítse a kormány azokat, akik nagy bajban vannak Magyarország környékén – mondta az MTI beszámolja szerint.

Ez azt sugallja, hogy Magyarországon annyi védőfelszerelés halmozódott fel, hogy maszkokkal fogják betömni a kátyúkat,

télen meg majd vírustesztekkel gyújtanak be a szegények. Természetes tehát, hogy jutott már belőlük Észak-Macedóniának: 

De Szerbiának és Horvátországnak is: