Vasúti akciót szerveztek, 200 embert büntettek meg a rendőrök

2020. szeptember 15., 19:14

Szerző:

A 4. Rail Action Week elnevezésű, 2020. szeptember 7-én 7 órától  14-én 7 óráig megtartott nemzetközi vasúti ellenőrzés során a rendőrség az együttműködő szervezetekkel 1512 vasúti átjárót, 2612 járművet ellenőrzött, 985 gyalogost és 424 kerékpárost igazoltatott.

A vasúti átjárókban 3490 biztonsági berendezést ellenőriztek. Vasúti jelzés, fél-, illetve fénysorompó megrongálása miatt 2 főt, míg a vasúti vágányok festékszóró spray-vel történő megrongálása miatt 3 főt értek tetten.

Fotó: police.hu

Egy hét alatt

  • 26 szabálysértési eljárás indult,
  • 197 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.
  • Vasúti átjárón áthaladás szabályainak megsértése, illetve vasúti szabálysértés elkövetése miatt 219 fő figyelmeztetésben részesült

– jelentette a Police.hu.

Az akcióról sodró tempójú videót készítettek, íme:

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.