Hónapokig vert egy vashordót, hogy pokollá tegye hazaárulónak tartott szomszédja életét

2019. szeptember 16., 18:00

Szerző:

Lezárult annak az ötvenes éveiben járó jászdózsai férfinak a büntetőügye, aki hónapokon át zaklatta kertszomszédját - írja a 24.hu a Szolnoki Törvényszék közleménye alapján.

A férfi 2017 végén beszerzett egy vashordót, amit tavaly tavasztól naponta többször is ütemesen csapkodott, hogy megkeserítse a szomszéd életét. Miközben a keze ügyébe akadt tárgyakkal "zenélt", ordított is.

Románnak, hazaárulónak, tolvajnak és prostituáltnak nevezte az asszonyt.

A tortúrát nemcsak a nő, de a kutyája is megsínylette, mert a hangzavar mindig ugatásra és támadásra ingerelte az állatot. Az asszony egy idő után megelégelte az őrült szomszédot, és feljelentette.

A Jászberényi Járásbíróság 195 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a férfit zaklatás miatt. Elismerte bűnösségét, de sokallta az összeget, ezért enyhítésért fellebbezett. A Szolnoki Törvényszék azonban nem sokallta a 195 ezert forintot, ezért helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.