Felfüggesztették Varju László mentelmi jogát, választás rendje elleni bűntettel gyanúsítják

2019. október 21., 17:40

Szerző:

Polt Péter legfőbb ügyész javaslatára hétfőn az Országgyűlés kétharmados többséggel megszavazta a DK-s Varju László mentelmi jogának a felfüggesztését. 

Az Országgyűlés plenáris ülése
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Demokratikus Koalíció politikusát – derül ki az Index cikkéből – választás rendje elleni bűntettel gyanúsítják, amiért a 2018. április 8-i parlamenti választás előtt állítólag pénzt ajánlott egy volt MSZP-s, de függetlenként induló képviselőnek a visszalépéséért. Ez a képviselő Horváth Imre volt, aki 2014-ben Kiss Péter haláéla miatt kiírt időközi választáson fölényesen legyőzte a fideszes ellenfelét, a 2018-as megméretés előtti ellenzéki tárgyalásokon azonban a DK jelezte, hogy az ő jelöltjének – Varju Lászlónak – akarja a választókörzetet. Horváth Imre ezután kilépett az MSZP-ből.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.