Varga Judit igazságügyi miniszter bejelentette, június 20-ig tart a veszélyhelyzet

2020. május 26. 13:02 - szerző: 168 Óra

Kedden terjeszti be a kormány a rendkívüli jogrend visszavonását célzó törvényjavaslatot az Országgyűlés elé, derül ki Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzéséből. Szerinte a rendkívüli jogrendnek köszönhető, hogy a kormány gyors és eredményes döntéseket hozott a járvány megfékezésére, 

igaz, azt nem részletezte, mi köze a járvány elleni védekezéshez a kulturális dolgozók közalkalmazotti státusának megvonásának, a személyes adatok nemzetbiztonsági átjátszásának, vagy a a Budapest-Belgrád-projekt 10 éves titkosításának.

Varga szerint mindenesetre ennek volt köszönhető, hogy „más országokkal ellentétben” el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket, a több ezres haláleseteket.

„Mindannyian jól emlékszünk, hogy a több mint két hónappal ezelőtt az Országgyűlésnek benyújtott koronavírus elleni törvényt az ellenzék nem szavazta meg. Magyarország egy nagyon veszélyes és nehéz időszakon van túl. (...)  Támogatás és nemzeti összefogás helyett az ellenzék példátlan dezinformációs kampányt folytatott a mainstream liberális médiával karöltve hazánkban és nemzetközi színtéren egyaránt” – magyarázza Varga. Továbbra is elvárjuk, teszi hozzá, hogy kérjenek bocsánatot a magyar emberektől, majd még ír a jövő évi költségvetésről, amely segít visszaállni az „egészséges növekedési pályára, amelyről a vírus rövid időre letérített bennünket”. 

Varga a Facebookon azóta azt is megírta, hogy ha kedden elfogadják a törvényjavaslatot,

akkor a veszélyhelyzet várhatóan június 20-án megszűnhet Magyarországon.