Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Februárban jön a törvény a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról

2020. január 14. 08:24 - szerző: 168 Óra/MTI

Februárban kerülhet az Országgyűlés elé az igazságügyi tárcának a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról szóló javaslata – mondta az igazságügy miniszter az M1 hétfői műsorában. Varga Judit közölte, a kettős győri gyermekgyilkosságot követően elrendelt vizsgálat eredménye nyomán

az a javaslat, hogy ne lehessen feltételes szabadságra bocsátani olyan elítéltet, aki más életére tört.

Növelni kell a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyságát is, és meg kell vizsgálni a szülői kapcsolattartás szabályait. Különösen akkor, ha a szülő felügyeleti jogát bűncselekménnyel összefüggésben szüntetik meg – tette hozzá a politikus.

Az Igazságügyi Minisztérium jelentése január 9-én jelent meg a kettős győri gyermekgyilkosságról, amelyben egy feltételesen szabadlábra helyezett apa láthatáskor agyonverte a 13 éves nevelt lányát és a tízéves fiát, mielőtt magával is végzett volna. A jelentés fő megállapítása az, hogy a gyámhivatal, a család és gyermekjóléti szolgálat nem hibázott, de azt meg kell vizsgálni, hogy H. Gábort miért csak öt évre ítélték, miután 2016 májusában kalapáccsal támadott az alvó feleségére.