Van olyan kórház, ahol drágább parkolni, mint a reptéren

2018. február 12. 10:03 - szerző: 168 Óra

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 5 órás parkolásért 4000 forintot kell fizetni, akad olyan kórház, ahol ugyanezért több mint dupla ennyit, 8500 forintot kérnek – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a győri, szegedi, kaposvári és debreceni intézménynél is óriási pénzeket kérnek el az oda látogatóktól.

A lap emlékeztet arra, hogy nem egy olyan történet látott napvilágot, amiben a több órányi várakozásra panaszkodnak betegek és hozzátartozóik a kórházak sürgősségi osztályán, így aztán balgaság lenne azt gondolni, hogy valaki fél óra alatt végez. Márpedig csak az első fél óra ingyenes, onnantól kezdve pedig változatos a magyarországi egészségügyi intézmények parkolóinak díjszabása.

A Magyar Nemzet a debreceni klinikát hozza fel, melyben a parkolás első fél órája ingyenes, azonban a betegeknek a második fél óra 400 forintba, majd minden további 30 perc további 600 forintba kerül. A lap szerint ha valaki nem tudja kifizetni a díjat, annak a helyiek a szomszédos Tesco parkolót ajánlják. „Szomszédos" azaz körülbelül egy kilométerre fekvő parkolót.

A lap szerint a legdurvább példa a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, ahol óránként kétezer forint a parkolási díj.