Van egy fideszes képviselő, aki kilenc év alatt egyszer kért szót a Parlamentben, de akkor is véletlenül

2019. július 16., 17:42

Szerző:

Öt miniszter és 21 képviselő egyetlen egyszer sem szólalt fel az Országgyűlésben az elmúlt fél évben, közülük 17 fideszes – derül ki az RTL Klub gyűjtéséből.

A miniszterek közül Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Kásler Miklós Emmi-miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Rogán Antal, a miniszterelnöki kabinetiroda vezetője tartja a száját következetesen az ülésteremben fél éve.

Dömötör Csaba államtitkár szerint azonban ezzel semmi baj nincs: a kormány a miniszterektől elsősorban azt várja el, hogy a minisztériumakt irányítsák, a parlamenti szereplés elsősorban az államtitkárok feladata. 

Az Országgyűlés plenáris ülése Simonka György, Bíró Márk, Tállai András és Mengyi „Voldemort" Roland a parlamentben

Az Országház abszolút csúcstartója az ugyancsak fideszes Bíró Márk, aki 2010 óta csak egyszer kért szót az ülésteremben, de az is véletlen volt.

Az egyetlen szocialista, aki fél éve egyszer sem hallatta a hangját, Molnár Zsolt, aki azonban azzal indokolta némaságát, hogy ő a bizottsági munkájára koncentrál. Az elmúlt ülésszakban nem szólalt fel Hadházy Ákos sem, a politikus ezt azzal magyarázta, hogy az európai ügyészséghez való csatlakozásért gyűjtötte az aláírásokat, de különben is értelmetlennek tartja a vitákat a jelenlegi viszonyok közepette. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.