Valakik 12 millió forinttal tartoznak az MSZP elnökének, több szocialista pedig megszabadult az autójától

Szinte semmilyen ingóság nincs a szocialista képviselők nevén.

2019. február 1., 01:18

Szerző:

Több kisebb-nagyobb változás is történt a szocialista frakció legismertebb képviselőinek vagyonbevallásában fél év alatt. Az MSZP frakcióhelyettesének, Harangozó Tamásnak nem változott az ingatlanvagyona a tavaly júniusi nyilatkozattétele óta: a politikus egy veresegyházi ház, két gerjéni legelő, egy csipkereki zártkert, valamint egy bátaszéki beépítetlen ingatlan tulajdonosa különböző mértékekben.

Ingóságaiban azonban változás állt be, már egyetlen sincs neki, ugyanis már nincs a birtokában Peugeot 607-es típusú személyautója.

Továbbá fél éve még egyetlen megtakarítását sem jegyezte be, idén azonban megjelent egy 5,8 millió forintos magánnyugdíjpénztári követelés a nyilatkozatában. Lakáshitel-tartozása csaknem 300 ezer forinttal csökkent, jelenleg 5,1 millió forint.

Úgy tűnik, fél éven belül a szocialisták közül Kunhalmi Ágnes is megszabadult autójától, egyben egyetlen ingóságától, egy Opel Astrától, pedig csak tavaly vette. Ingatlanvagyona változatlanul egy 57 négyzetméteres angyalföldi lakás. Ezen felül forintban ugyan csökkent a pénzintézeti számlakövetelése 409 ezerről 186 ezer forintra, de devizában jegyzett számlakövetelése több, mint a háromszorosára nőtt, forintban kifejezve 3,9 millióra.

Adóstárssal közösen vállalt adóssága is nőtt pár százezer forinttal, jelenleg 3,8 millió forint.

Kunhalmi Ágnes
Fotó: Youtube

Nem változott Mesterházy Attila ingatlanvagyona sem, a politikus többek között egy óbudai panellakás tulajdonosa, amelyet bérbe adott (de jövedelme nem származik belőle, mert a haszonélvező az édesapja), továbbá egy veszprémi garázs, illetve balatonalmádi telkek birtokosa is. Továbbra is bérel egy Audi A6-ost, illetve boldog tulajdonosa egy BMW motorkerékpárnak, valamint egy herendi porcelánkészletnek.

A 2016-ban vásárolt motor megvásárlása felvett hitele fél év alatt 300 ezer forinttal, 1,2 millióra csökkent.

Változatlan Molnár Zsolt ingatlanvagyona is, két budapesti lakás és vidéki telkek tulajdonosa. Autója ugyanaz, de más ingósága nincs. Képviselői fizetését egy ingatlan bérbe adásával egészíti ki, amelyből 100 ezer forinthoz jut havonta.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője, Tóth Bertalan változatlanul egy pécsi társasházi lakás, egy 2780 négyzetméteres nagykozári erdő, továbbá egy orfűi hétvégi ház, és további három, beépítetlen pécsi ingatlan tulajdonosa. Autója és egyéb ingósága nincs, és nem is volt még tavaly se. Kicsit növekedett viszont 2018 óta az életbiztosítása értéke, most 2 millió forint. Tovább egymillió forinttal csökkent a készpénzállománya, jelenleg 4 millió forint.

Valaki vagy valakik (cég vagy magánszemély) viszont sokkal tartoznak a politikusnak: 12 milliós pénzkövetelése van, ami 7 milliós növekedés tavalyhoz képest.

Tartozása viszont alig van, mindössze 500 ezer forint. Tóth továbbra is 60 százalékban tulajdonos a Bonus Kft.-ben, valamint 100 százalékban az ügyvédi irodájában.

Tóth Bertalan
Fotó: mszp.hu

Cikkünk egy sorozat része, 2019. január 31-ig ugyanis az országgyűlési képviselőknek, a függetlenként politizáló Szél Bernadettnek és Hadházy Ákosnak, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Liberálisok politikusainak le kellett adniuk a vagyonnyilatkozatukat, de ugyanerre kötelezi a törvény az Orbán-kormány tagjait, a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék elnökét, illetve a legfőbb ügyészt is. Kattintsanak!

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.