Karácsony Gergelynek se autója, se nyaralója nincs, csak egy családi ház fele az övé és 19 milliós hitele van

2020. február 18., 12:12

Szerző:

Nem változott egy év alatt Karácsony Gergely főpolgármester vagyona a Fővárosi Közgyűlés tagjainak nyilvános vagyonnyilatkozata alapján: egy 444 négyzetméteres telken álló 115 négyzetmétere ház az övé.

A 2018-as vagyonnyilatkozata szerint valamivel

több mint 20 milliós hitele volt, amiből 1 milliót sikerült lefaragnia egy év alatt, 2019-re.

Autóval, nyaralóval vagy nagyobb értékű műtárggyal nem rendelkezik. A megtakarítását és a fizetését nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatásban, ahogyan a felesége és gyereke nevét sem. Az Index kérdésére azt nyilatkozta, hogy a fizetése megegyezik azzal az összeggel, mint amit a Fővárosi Közgyűlés határozott meg neki korábban: bruttó másfél millió forint. Illetve a felesége is adott le vagyonnyilatkozatot, amelyek a törvényeknek megfelelően nem nyilvánosak. 


Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettesnek a vagyonnyilatkozata szerint 3 350 000 forint készpénze van, továbbá egy 13 964 262 forintos megtakarítása, nincs saját ingatlana, de van egy tizenöt éves Ford Focusa. 

Gy. Németh Erzsébet nagyon lelkiismeretesen töltötte ki a vagyonnyilatkozatot, amiből kiderül, hogy több ingatlan fele is az övé: egy 17. kerületi 140 négyzetméteres házé, egy balatonakali 40 négyzetméteres üdülőházé, továbbá Lovasberényben egy 1584 négyzetméteres szántó fele is az övé, amin egy harminc négyzetméteres gazdasági épület is áll. Autója már nincs és jelenleg 1,3 millió forint a havi fizetése.

Fotó: Merész Márton

Kerpel-Fronius Gábornak, a momentumos főpolgármester-helyettesnek a XIII. kerületben vannak ingatlanai: egy 81 négyzetméteres lakás és egy 109 négyzetméteres ingatlan felerészben. Ezen kívül egyharmados arányban tulajdonosa egy balatonszemesi, 75 négyzetméteres üdülőnek. Bankban 8 millió 629 ezer forintot tart. Tartozása nincs, de egyéb jövedelme és céges érdekeltsége sem.

Az egyik legvagyonosabb fővárosi politikus, Tüttő Kata anyagi helyzetében az előző, novemberben leadott vagyonnyilatkozatához képest nincs érdemi változás. 14 ingatlant tud felsorolni.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes felerészben tulajdonosa egy 69 négyzetméteres üdülőnek a budapesti III. kerületben és egy haszonélvezeti joggal terhelt, 126 négyzetméteres családi háznak Zalaegerszegen és mindössze 3,4 millió forintja a vagyonnyilatkozata szerint.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.