Vona Gábor a vagyonnyilatkozatába beleírta a sérelemdíjakat is, amelyeket a kormányközeli média elleni perekben nyert

2018. február 1., 03:33

Szerző:

Alig több mint fél év alatt 1 750 000 forintot nyert sérelemdíjként Vona Gábor abban a három perben, amelyet a Pesti Srácok, a Ripost és a 888 kiadója ellen indított el – derül ki a Jobbik elnökének a vagyonnyilatkozatából. A szélsőjobboldali párt vezetőjének 2017 júniusában az Insider Media Kft., a Pesti Srácok kiadója fizetett ki 600 ezer forintot, amelyet most gyors egymásutánban követett még egy 750 ezres és egy 400 ezres sérelemdíj. Az előbbit a rejtőzködő miniszterelnöki tanácsadóhoz, Habony Árpád hoz köthető Ripost Media Kft., az utóbbit a a 888 kiadója, a Modern Media Group Zrt. fizette ki neki. A nyilvánvalóan az Orbán-kormánynak szánt fricskán túl Vona Gábor vagyonnyilatkozata nem tartogat más meglepetést. Az értékpapírban lévő vagyona 70 ezer forinttal, 430 ezerről 500 ezerre nőtt,  ezen kívül pedig egy 1501 négyzetméteres bárdudvarnoki legelő tulajdonosa felerészben, de ezt még 2016-ban vette, a tavalyi vagyonnyilatkozatában is szerepelt.

Fotó: /MTI/Kovács Attila

Miközben Vona Gábor perelt, Volner János a milliókat gyűjtögette. A Jobbik frakcióvezetője – aki pedánsan, géppel töltötte ki a vagyonnyilatkozati kérdőívet – egy év alatt több mint négymillió forinttal, 2 563 000-ról 6 849 000 forintra növelte a takarékbetétben elhelyezett megtakarítását. Készpénzben 1 560 000 forintja van, ingatlana és gépjárműve viszont nincs, de tag a Magyar Gárda Pest Megye Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft.-ben.

Milliók mozdultak meg Dúró Dóra körül is, akinek a férjével, Novák Előddel egy hatmilliós tartozást sikerült kétharmadrészt visszafizetnie, így már csak 1,9 millió van hátra. Fellélegezni még nem tudnak, az 1,9 millióson kívül valamikor valószínűleg törleszteniük kell egy másik 7,5 milliós tartozást, amely a politikus tavalyi vagyonnyilatkozatában is benne volt már, ahogyan az a Citroën C4 Picasso is, amelyet tavalyelőtt vett. A férjével közösen van egy kétezer könyvből álló gyűjteményük is.  

Sneider Tamás, a Jobbik volt frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés alelnöke Heves megyében honfoglalózott még egy kicsit. Azután, hogy tavaly nyolc aldebrői ingatlant vallott be (egy 1915, egy 5240 és egy 7090 négyzetméteres belterületet, egy 1860 és egy 2014 négyzetméteres ürestelket, két hektár szőlőt, egy 1635 négyzetméteres zártkerti gyümölcsöst és egy 1636 négyzetméteres szántót), ezekhez tavaly januárban a szomszéd Tófalu külterületén vett még egy 6000 négyzetméteres szántót is. 2007 óta van egy Fiat Puntója, 2004 óta boldog tulajdonosa egy MTZ 8201 típusú traktornak is. Magánszemélyeknek 3,5 millió forinttal, pénzintézetnek kétmillióval tartozik. Az utóbbi a tavalyi összeg a kétszerese. Mint mindenki, a vagyonnyilatkozatához a politikus csatolta a feleségéét, Sneider-Szabó Editét is, aki a Jobbik frakciójától az egyik legnagyobb összegű, egész évre szóló, többször is újrakötött ügyvédi megbízást  kapta. A Jobbik honlapján közzétett rokoni vagyonnyilatkozata szerint ugyanis Sneider-Szabó Edit egy egyszemélyes ügyvédi iroda tulajdonosa, aki havi 450 ezer 850 forintért ad jogi tanácsokat a férjének és politikustársainak. A család így összesen 5 millió 410 ezer 200 forint bevételhez jutott.

 

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.