Vagy pénzt ad, vagy lelövöm - mondta volt tanárának a diák

2019. április 15., 09:35

Szerző:

A Győri Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádol egy fiút, aki egy Mosonmagyaróvárhoz közeli településen fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg az őt korábban korrepetáló tanárt - írja az Ügyészség.

A fiatalember tavaly ősszel kapucnit húzott a fejére, magához vett egy valódinak látszó műanyag pisztolyt, majd bekopogott az őt korábban korrepetáló idős hölgyhöz, aki ekkor éppen egy másik diákot tanított.

A vádlott az ajtónyitáskor annyit mondott a sértettnek, hogy két lehetősége van, vagy pénzt ad, vagy lelövi. Eközben előhúzta a kabátzsebéből az élethű műanyag pisztolyt.

A 76 éves sértett a fenyegetéstől megijedt, ezért becsukta és magára zárta házának ajtaját, az elkövető pedig elfutott a helyszínről.

A fiatalember terhére rótt bűncselekmény 5 évtől 10 évig terjedő, 16 évesnél fiatalabb elkövető esetén 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyben a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog ítéletet hozni.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.